Minder kilometers = lagere premie autoverzekering

Door de hoge brandstofprijzen is autorijden duurder dan ooit. Maar besparen is lastig. Tenzij u minder kilometers rijdt dan voorheen. In dat geval kunt u uw autoverzekering aanpassen, waardoor u minder premie betaalt.

bestuurder heeft handen aan stuur rijdend op snelweg
Nieuws
Datum: 03-05-2022

Vanwege thuiswerken rijden veel werkende mensen minder dan voor de corona-pandemie. Ook blijven we tijdens vakanties vaker dichterbij huis, wat eveneens invloed heeft op het aantal kilometers dat we gemiddeld per jaar afleggen.

Meer dan 10%

Zo reden Hans en Marjan in 2019 nog zo’n 25.000 kilometer met hun middenklasser. Vorig jaar waren dat er minder dan 15.000. Nadat ze dit hadden doorgegeven, ging de premie van hun allrisk autoverzekering met meer dan 10% omlaag.

Dat percentage kan trouwens oplopen voor bestuurders die een relatief hoge premie betalen, bijvoorbeeld omdat ze een zware of dure auto hebben. Of wanneer ze weinig schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Huiverig

Veel autobezitters zijn echter huiverig om hun kilometrage te verlagen. Ze zijn bang dat, als ze toch meer rijden dan ze hebben doorgegeven, de verzekering eventuele schade niet dekt. Maar dat is niet zo; alleen als u de verzekeraar bewust en aantoonbaar heeft misleid, kan deze weigeren de schade te betalen.

Blijkt bij een schade dat u toch meer heeft gereden dan is opgegeven? Dan moet u met terugwerkende kracht meer premie betalen. De verzekeringsmaatschappij kan ook besluiten om het nog verschuldigde extra premiebedrag in te houden op de schadevergoeding.

Meer voordeel

Als u minder bent gaan rijden, is de kans dus groot dat u kunt besparen. Wellicht is dit meteen het moment om te onderzoeken of er een autoverzekering is die nog meer voordeel biedt of om een andere reden beter bij u past. Uiteraard helpen wij u hier graag bij. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.