Vakantiegeld: het geld voor je toekomst

Voor veel mensen zijn de maand mei en juni mooie maanden. Niet alleen omdat de zomer voor de deur staat, maar omdat het vakantiegeld wordt gestort. Dit is 8% van het jaarsalaris en is dus bijna net zoveel als een maandsalaris. Hoogste tijd om eens na te denken over dit extra salaris: wat doe jij met je vakantiegeld?

Duikbril met paspoort op landkaart

Citytrip versus een wereldreis?
Wil je dit jaar een citytrip naar Parijs maken of droom je toch van die wereldreis over 10 jaar? Wat je doet met je vakantiegeld maakt uit. Gebruik je het dit jaar voor vakantie of zet je het opzij voor andere doelen in de toekomst? In dit blog lees je wat je vakantiegeld voor je kan betekenen als je er mee gaat beleggen.

Voorbeeld:

Laten we uitgaan van het salaris van Jan (of Jannie) Modaal. Dit is ongeveer €35.000 per jaar en dan komt het netto vakantiegeld uit op €1.668. Stel dat je dit bedrag eenmalig inlegt op een beleggingsrekening en 10 jaar laat staan. Wat kun je dan verwachten?

De rekensoftware van vermogensbeheerder NNEK geeft een verwacht eindbedrag van €3.102 als je belegt in de portefeuille Zeer Offensief (100% aandelen). Als je minder risico neemt en belegt in de portefeuille Neutraal (50% aandelen en 50% obligaties), dan is de verwachting dat je vakantiegeld groeit tot €2.330. In beide gevallen een aanzienlijke stijging van je vakantiegeld en dus je vermogen.

En het kan nog slimmer! Hoe dan? Stel dat je de komende 10 jaar élk jaar je vakantiegeld belegt. Je inleg is dan €16.680 (in dit voorbeeld blijft je vakantiegeld elk jaar dus hetzelfde). Deze inleg groeit dan bij de portefeuille Neutraal naar €21.808 en bij Zeer Offensief naar €25.505. Een forse toename van je vermogen. Natuurlijk moeten we rekening houden dat dit in een goed scenario veel meer kan zijn en in een tegenvallend scenario een stuk minder. Ik adviseer je graag over de beste optie voor jouw situatie.

Maak slimme financiële keuzes voor jouw emotionele rust
Door het geld te beleggen, laat je geld werken en krijg je vrijheid om andere keuzes te maken. In plaats van een citytrip deze zomer, ga je op die wereldreis over 10 jaar. Of je kinderen gaan makkelijker studeren of zij kunnen eerder een huis kopen. Wie weet is je pensioen wel een jaar dichterbij gekomen of lukt het om minder te gaan werken!

De keuzes die je nu maakt, hebben grote gevolgen in jouw toekomst. Het blijft voor veel mensen echter lastig om keuzes te maken voor hun toekomstige zelf. Dit is niet erg, want daar ben ik voor. Door samen te kijken naar je inkomen en vermogen nu en deze te combineren met je doelen en wensen in de toekomst maken we een plan. Dit plan moet bijdragen aan meer rust en het gevoel dat jij straks meer vrijheid ervaart.

Samen streef ik met mijn klanten naar #FRIJER: Financiële Rust Is Je Emotionele Rust. Wil jij ook weten wat dit voor jou kan betekenen? Maak snel een afspraak op via info@deraedgevers.nl of 013-53 52 185 om meer te horen over je persoonlijke mogelijkheden.

Fijne vakantie!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.